
Arpa Şehriyeli Rizotto Tarifi

Evde sağlıklı doyurucu kolay bir öğün Arpa Şehriyeli Risotto
Malzemeler:
1 Yemek kaşığı zeytinyağ
1 Adet orta boy soğan
2~3 Diş sarımsak
1 Bardak haşlanmış nohut
1 Tane doğranmış kabak
2 Bardak şehriye
6 Bardak su
1 Çay bardağı donmuş bezelye
1 Kase doğranmış ıspanak
Son olarak Tuz, Karabiber.
Hazırlanış:
1. Tencerede zeytinyağı, soğan, sarımsağı kabağı ve nohutlar kavurun
2. Sonra şehriye koy kavurun ve sıcak su yavaş yavaş ekleyin
3. Suyunu çekene kadar kapağı kapatalım sonra bezeleye ve ıspanağı ekleyelim
4. 10 dk Simfer ocağında arpa şehriyeli rizoto hazır olur
5. Bahratları ekleyelim .
6. Peynir de rendeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!